DETTE MENER ELEVENE OM POLENTUR

Dette mener de om Polentur

Nå nærmer det seg. Den mest innflytelsesrike turen på ungdomsskolen er rett rundt hjørnet. B og C klassen på 10. trinn skal på polentur. Elevene har forberedt seg på denne turen helt siden starten av ungdomsskolen, samlet inn penger med flaskepanting, vaffel og dorullsalg. Polenturen har lenge vært en tradisjon ved ungdomsskolen. Det er ett faglig toleranseopplegg som er en del av de obligatoriske undervisningstilbudet.

To elever lot seg intervjue og fortalte om forventninger, gleder og usikkerheter.

Nora, B-klassen
«Jeg tror det kommer til å bli trist og fint på samme tid. Det kommer til å være trist når vi ser alt det fæle som har skjedd gjennom historien, men samtidig så blir det spennende.»

«Jeg gruer med til å være på konsentrasjonsleirene og i gasskammerene, fordi man står der og vet at så mange mennesker har blitt drept akkurat der.»

«Jeg tror jeg gleder meg mest til å shoppe, hvis det skjer.»

«Jeg tror at polenturen er viktig fordi man får vite alt som har skjedd og selv oppleve det. Det blir ett minne som man husker for alltid.»

Adrian, B-klassen
«Jeg tror det kommer til å treffe folk ganske når man på en måte gjenopplever det de gikk gjennom, både Aushwitz og ved Berlinmuren. Jeg tror det blir interessant og en bra opplevelse.»

«Jeg gruer meg å besøke dødsleirene. Det kan jo hende at folk blir følsomme, jeg er selv en litt følsom person og det blir litt vanskelig og selvfølgelig interessant å høre om og oppleve hvordan de hadde det.»

«Jeg gleder meg til å tilbringe så mye tid med klassen. At miljøet og samholdet i klassen utvikler seg og blir enda bedre.»

«Jeg tror det er viktig å dra dit fordi man får se og oppleve det. Man er der og det går litt mer inn på en enn å bare lese om det i klasserommet. Jeg tror det blir en både bra og delvis dårlig innflytelse.»

Begge elevene gleder seg og tror det blir en spennende og emosjonell tur. De ser fram til å lære på en annen måte og komme hjem med mer kunnskap.

Emma, Hanna Linnea og Maren
10D