VINTEREN KOMMER

Stadig mer løv faller fra trærne

Rim i gresset, på tak og sykler. Løvet faller fra trærne. På med vinterjakker, sko og hansker, nå er det på tide med litt forberedelser til vinteren.

Tirsdag 10. oktober var det første gang det var kuldegrader etter sommeren. Nå som det nærmer seg vinter vil vi i Vestidavisa anbefale at alle begynner å kle seg ekstra godt fremover. Det er bare et spørsmål om tid før den første snøen faller! Allerede har vi sett rim på bakken og på tak. Vi spurte en av våre egne, Kristian Vinger om den kommende værskiftet, og han mener det er godt med tidlige kuldegrader, fordi det tyder på en kald vinter.

Kristian så rim på garasjetaket

– På tide å kle seg etter kaldere vær. Jeg så rim på garasjetaket og tenkte at nå blir det snart vinter, forteller Kristian.

Han fortsetter med å si at flere lag klær er en måte å kle seg varmt, men at dunjakke også fungerer.

Det blir kaldere og mørkere for hver dag som går. Nå er det helt mørkt ute fra rundt klokken syv derfor burde alle ha på seg en eller annen form for refleks. De ikke bare nyttige å ha når du går tur en vinterkveld, enten med eller uten dyr, men faktisk også påbudt! For egen sikkerhet gå med refleks. Det kan virke svært tungvindt, så derfor burde du han en sekk, lomme, bag eller rumpetaske du kan bruke.

Tekst og bilder: Henning, William og Kristian, 10.trinn