FILM OG SERIETIPS TIL EN KVELD FYLT MED SKREKK OG SPENNING

Det har vært halloweenstemning lenge og idag er dagen kommet. Derfor syntes vi det passet med noen filmtips som passer denne anledning.

American Horror Story 
American Horror Story er en amerikansk skrekk- og dramaserie produsert av Ryan Murphy og Brad Falchuk. Det er en antalogiserie hvor hver sesong er annerledes og ikke har noen sammenheng. Det er ulike rollefigurer, forskjellige omgivelser og nye handlinger for hver sesong. Noen av situasjonene i TV-serien er løst basert på virkelige hendelser.

Handling Sesong 1
Familien Harmon sklir fra hverandre etter at Vivien fersker mannen hennes, Ben i å ligge med en av studentene hans. Vivien, Ben og datteren Violet flytter fra Boston til L.A. Huset de flytter inn i er stort, fint og ikke minst billig. Ben bruker en del av huset som kontor for pasientene sine.
En av pasientene hans, Tate, blir forelsket i Violet, noe som gjør Ben urolig, med tanke på at Tate trenger en psykolog, men Violet og Tate gjør alt for å bli sammen, eller?
Senere begynner rare ting å skje. Harmon familien hadde fått vite at de forrige eierne døde inne i huset. Noen mener det var selvmord andre mener mord. Vivien føler seg ikke trygg og vil flytte, men de klarer ikke selge huset. Det hjelper ikke å selge huset når de selv blir en del av huset.

Aldersgrense: 15

Skrekkskala: 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stranger Things
Stranger Things er en amerikansk grøsser- og science fictionserie som har gått på Netflix siden 2016. Serien er skrevet og regissert av brødrene Matt og Ross Duffer.

Handling Sesong 1
Seriens første sesong er lagt til en småby i Indiana i 1983. En tolv år gammel gutt forsvinner på mystisk vis. Den lokale politisjefen innleder ettersøkning, mens guttens venner begynner å lete på egenhånd. Neste dag finner guttene en overnaturlig jente, som vet hvor den forsvunne gutten befinner seg. Samtidig som de jakter på sannheten forsøker en gruppe skummle forskere å dekke den til, men en mistenkelig kraft lurer bak skyggene.

Hvis du er ute en litt mindre skummel serie/film så anbefaler vi Stranger Things på det sterkeste.
Aldersgrense: 13

Skrekkskala: 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annabelle Creation
Annabelle: Creation er en amerikansk overnaturlig horrorfilm regissert av David F. Sandberg og skrevet av Gary Dauberman. Den kom ut i 2017 og er en prequel til filmen Annabelle som kom ut i 2014. Det er fjerde avdrag i The Conjuring-filmserien

Handling:
En gruppe foreldreløse jenter er tatt inn av en dukkefabrikant (Anthony LaPaglia) og hans kone (Miranda Otto), som fremdeles sørger for døden til datteren deres. Imidlertid blir de snart terrorisert av en hjemsøkt dukke som lurer i huset.

Aldersgrense: 15 år

Skrekkskala: 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IT
IT : Chapter 1 er en amerikansk overnaturlig horrorfilm regissert av Andy Muschietti, basert på 1986-romanen med samme navn av Stephen King. Den kom ut i 2017.

Handling:
Etter de siste tilfellene med forsvinninger av lokale barn i byen Derry, følger en gruppe barn som kaller seg «The Losers Club» etter spor for å løse mysteriet. Dette skjer sommeren 1989. De kommer i skremmende møter med en formskiftende demonisk klovn, kjent for å komme tilbake hvert 27. år. Den forvandler seg til din egen personlige frykt.

Aldersgrense: 15 år

Skrekkskala: 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Tanja og Emma, 10. Trinn