BØKER DU Burde LESE I PÅSKEN

Det har vært mye reklame for påskekrim og andre bøker så vi tenkte at vi kunne dele våres bok tips med dere. Her er de:

Bok: Honningkrukken
Forfatter: Gert Nygårdshaug
Sjanger: Krim
Om: Boka handler om en kokk som heter Fredric Drum. Han eier en liten restaurant som heter kasserollen med vennen sin Tobb. I denne boka drar han til Frankrike for å teste vin han skal kjøpe inn til restauranten, men under dette besøket treffer han på et forsvinnings mysterium. Dette er den første boka i serien om Fredric Drum og Skarpedin Olsen.
Bøker senere i serien: Jeger dukken, Liljer fra Jerusalem, Den balsamerte ulven osv.

 

Bok: Caraval
Forfatter: Stephanie Garber
Sjanger: Ungdomsroman/ fantasy
Om: Scarlett og Donatella «Tella» Dragna har aldri vært utenfor øya der de vokste opp, Trisda. De har en streng far som mishandler dem fysisk hvis de går over hans grenser. En dag dukker en ung sjømann opp, Julian. Med hans hjelp klarer søstrene å rømme fra faren, og reiser til øya der Caraval er i full gang. Inne i Caraval blir søsteren borte, og Scarlett må holde et stramt tidsskjema for å komme seg tilbake til øya, før hun skal gifte seg med en greve. Plutselig dukker det opp noen personer hun ikke blir glad for å se.
Bøker senere i serien: Det er ingen fler bøker i serien, men det er en lignende bok av samme forfatter med navn, Legendary.

 

Bok: Divergent
Forfatter: Veronica Roth
Sjanger: Scifi
Om: Det er en bok som viser hvordan verden kan bli i framtiden. I boken blir vi med jenta Beatrice (Tris) som står ovenfor sitt livs største valg. Hun må velge hvem og hvor hun skal leve foresten av sitt liv. Sener for hun mange gode venner og de står gang på gang foran vanskelige valg. Anbefales og lese boken før man ser filmen.
Bøker senere i serien: Insurgent, Allegiant og Four.

 

 

Bok: Harry potter og de vises Stein
Forfatter: J.K Rowling
Sjanger: fantasy
Om: Boka handler om Harry en foreldreløs gutt som bor hos den slemme tanta og onkelen sin med den grisen av en fetter han har.
Det skjer noen rare ting med Harry, når tante petunia klipper håret hans har det vokst ut igjen i løpet av natta. En gang når fetteren hans Dudleif og vennene hans hadde fulgt etter han så plutselig hadde han havnet oppå taket på skolen. Så en dag når Harry skulle hente posten fant han et brev som sto skrevet til han. Vi følge Harry Potter og hans reise in i en verden som er helt ukjent.
Bøker senere i serien: Harry Potter og ildbegeret osv.

 

Bok: Night school, Bak murene
Forfatter: C.J Daugherty
Sjanger:
Om: Hva gjør du når stedet som skulle beskytte deg, viser seg å være det farligste stedet av dem alle?
Allie hater skolen. Broren har forsvunnet, og hun har nettopp blitt arrestert. Igjen. Foreldrene sender henne til kostskolen Cimmeria, og for første gang på lenge føler Allie seg lykkelig. Hun har møtt skolens «bad boy», og føler seg med en gang tiltrukket av han. Men snart skjønner hun at klassekameratene skjuler noe. En hemmelighet som setter dem alle i livsfare.

 

Bøker senere i serien: Det er fem bøker i denne serien, Bak murene, Arven, Bruddet, Opprør, og Finale.

Bok: Salamander gåten
Forfatter: Jørn Lier Horst
Sjanger: Barne krim
Om Det starter med at Cecilia Gaathe finner ett merkelig funn på stranden utenfor Perlen hotell. Det kommer også to mistenkelige personer. Vi følger Cecilie, Leo, Une og hunden Egon gjennom mysteriet. Underveis støter de på problemer og sammen løser de mysteriet.
Bøker senere i serien: De finnes 11 andre bøker i serien bland annet: Hodeskallegåten, Rivertongåten og Esmeraldagåten

Skrevet av: Ylva Bøe, Ada Elise Thurmann, Helene Hillestad