Månedens oppskrift #1 Superdigge scones til påsketuren!

Utstyrsliste:
Stekeplate
Sikt
Stor arbeidsbolle
Evt. tresleiv
Kniv
Kakeutstikker
Bakepensel
Ovnsvotter
Rist til avkjøling

Scones er en perfekt blanding av rundstykker, og boller. Hvis du vil ha noe godt, men ikke orker å vente på at en bolledeig skal heve, er disse sconsene perfekte for deg!

Du trenger:

225g hvetemel
50g smør (i terninger)
50g sukker
2 teskjeer bakepulver
En klype salt
1 1/2 dl melk
Sammenvispet egg til pensling

Forvarm ovnen til 220˚. Smør en stekeplate med litt smør, eller bruk et bakepapir.
Sikt mel, bakepulver og salt i en arbeidsbolle.
Gni smøret inn i melet med fingertuppene, til blandingen ligner små brødsmuler. Rør inn sukkeret med for eksempel en tresleiv, og bland godt.
Rør inn melk med en kniv til deigen samler seg til en myk deigball. Kna deigen forsiktig på et melet bord for å fjerne sprekker. Det er viktig at du ikke knar for mye, da blir sconsene harde, og ikke luftige.
Kjevle ut deigen til den er ca 2cm, og stikk ut former med en kakeutstikker (et glass funker også bra.) Kjevle ut deigrestene på nytt, og trykk ut flere former.
Legg sconsene på stekeplaten med litt mellomrom. Pensle med egg, og stek dem i 10-12 minutter, eller til de er hevet og gyllenbrune.
Når de har kommet ut av ovnen, legg dem på en rist til avkjøling (du kan servere dem både varme og kalde) Hvis du vil, kan du dele dem i to, og ha på forskjellig pålegg. (Syltetøy og pisket krem er veldig godt.)

Du kan også fryse disse:)

Kos deg!

Av Helene Hillestad og Ada Elise Thurmann