UNG KULTUR MØTES

Ung Kultur Møtes – Bedre kjent som UKM

UKM er et arrangement for alle ungdommer mellom 13 og 20 år. Her møtes ungdommer for å fremføre deres talenter og hva de brenner for, enten det er sang, dans, cosplay eller fotokunst. Det er ingen konkurranse og det er for alle uansett kultur og bakgrunn. UKM blir arrangert i nesten alle fylker og kommuner i hele Norge. UKM ble sist arrangert i Kongsberg i Mars. Jeg har snakket med Emma som deltok på UKM og hun forteller om opplevelsen. 

Hva gjorde du på UKM?

-På ukm deltok jeg med trommer, og spilte sammen med et band som jeg øver med på fritiden. To av de spilte gitar, en spilte bass og en sang. Vi fremførte låten «The Drug in me is you» av Falling in reverse. Før selve UKM hadde vi lydprøver og gikk igjennom hvordan alt skulle skje den neste dagen. 

Hva synes du om UKM?

-UKM er en morsom og spennende opplevelse. Det er gøy å kunne stå på en scene og opptre med ting man synes er gøy uten å være profesjonell og nødvendigvis god. Det var også hyggelig og få muligheten til å bli kjent med nye mennesker og se hva andre liker å drive med og deres talenter. Det var litt nervepirrende med dommerens der, men jeg tror de var anonyme for det var ikke noe    x-factor opplegg. Uansett var de der og det stresset meg litt, men gøy var det. 

Hva deltok de andre deltagerene med?

-Det var noen som dansa en slags animedans. Det var en god del som sang, alt fra hip hop til rock. Jeg synes det var ufattelig stilig hvordan vi alle er så forskjellige, men på UKM virket vi så utrolig like. Morsomt å se hva de forskjellige deltagerene deltok med. Det var også noen som spilte i band, som meg selv. Noen som spilte fele. Variasjonen var stor og det var artig. Det var også en god del som deltok, fra forskjellige kulturer. 

Hva skjer da man kommer videre?

-Om man kommer videre blir man sendt videre til fylkesmønstring, der møter du alle som har kommet videre fra alle kommunene i ditt fylke for å så opptre i et nytt arrangement der. Til slutt er det en som står igjen som da har kapret seieren, om jeg kan si det sånn siden de legger vekt på at dette ikke er en konkurranse. 

Er det arrangementet du anbefaler? 

-Jeg anbefaler UKM til de som liker å holde på med musikk, sang, dans og kunst. Til de som ønsker og vise frem hva de har å by på. Det er også en fin mulighet til å bli kjent med nye hyggelige mennesker.

Martine 10