10A I BOSNIA-HERCEGOVINA #1

10A har vært på tolernasereise til Bosnia-Hercegovina. Her fikk de se og forstå bedre det som skjedde under krigen på Balkan for litt over 20 år siden. Her kan du lese om vår opplevelse av turen.

Dette var kanskje en av de meste vanskelige dagene jeg noen gang har hatt for å stå opp. Vi måtte opp tidlig fordi vi skulle møte 03.15 og bussen hadde avgang 03.30 fra Kiwi. Under hele bussturen til Gardemoen sov jeg ikke, og heller ikke på flyet. Så når vi hadde kommet til Split og satt i bussen, følte jeg meg helt pudding. Den bussen vi satt i følte jeg meg ikke trygg i, fordi han ikke hadde sikkerhetsbelter. Men så er det jo ikke samme standard i Bosnia-Hercegovina som i Norge.

Etter en tid gikk bussen videre til Mostar hvor vi kom frem ca. 18.00. Og det første inntrykket jeg fikk av Bosnia var at menneskene bak rattet var ikke særlig hyggelige. De kjører som svin. Vanligvis er de annerledes, men bak rattet blir de plutselig en helt annen person. Så en må alltid passe på når en krysser veier i Bosnia.

Senere på kvelden var det middag, og noen av oss ble med ut for å se på byen litt. Veldig koselig, og mindre menneske enn på dagen. Når vi hadde lagt oss på kvelden og klokken hadde blitt midnatt, våknet jeg av noen merkelige lyder ute. Dette viste seg å være bønnerop. Og selvsagt måtte det komme bønnerop grytidlig på morgenen. Veldig rart og forskjellig fra hjemme, men mest slitsomt. Gleder meg videre til de neste dagene.