EN GOD START PÅ SESONGEN FOR KONGSBERG MINERS!

En god start for gruvearbeiderne fra Kongsberg

Kongsberg Miners dro til Rykkinhallen i Bærum for sine to åpningskamper denne sesongen. Her spilte de mot et svekket Sentrum Tigers og et motivert Gimle lag. Man kan godt si at de viste seg frem.

Unggutta imponerer

Stallen til Kongsberg i år er litt utenom det vanlige, de har satset på unggutta. I forhold til fjordårets basket sesong som var dominert av import spillere som Calvin Junior Oldham, dette gjør de rett i. Kongsberg gutten Tobias Rotegård og Mikkal Gjerde imponerte mot Gimle hvor de bidro med flere treere, returer og assister, dette lover godt opp til kampen i dag klokken 19:00 mot favoritt laget Asker Aliens i Kongsberg hallen. Asker har fått inn mange spillere fra fjorårets sluttspill vinner Sentrum Tigers, som giganten Anders Stien.

Videre utover

Så langt i serien ligger Kongsberg Miners øverst på tabellen med 4 av 4 mulige poeng, sammen med både Asker Aliens Og Fyllingen. Så kommer Frøya, Tromsø, Gimle og Ammerud som alle har 3 av 3 mulige poeng. Disse lagene er ikke til og overse. Frøya viste nemlig muskler mot Engelsk mennene i Miners Invitational. Til tross for at det endte med tap etter et lite rakk i de siste minuttene, ga Frøya Leicester en slite kamp. I turneringen var lag som Asker, USA select 1 og 2 og Leicester Riders med. Det skal bli morsomt og se hvordan miners takler disse utfordringene utover sesongen. Spesielt med Miners nye «show man» Fred Thomas fra USA.

Juan Ferrales

Unggutta i Miners imponerer stadig, men miners spilleren Juan Ferrales er ikke til å se i bort fra denne sesongen. Ferrales leder nemlig stats tabellen på assister etter de 2 spilte kampene. I fjorårets BLNO sesong ble Ferrales MVP og fikk nest mest sammenlagte poeng etter Bærums egen god gutt Stian Mjøs. Ferrales fikk ikke akkurat flest poeng på tavla, men  han var et viktig ledd for laget og spesielt unggutta i åpnings helgen.

Vi i Vestsidavise ønsker Kongsberg Miners lykke til videre i sesongen som følger.