RIV VILLA RO! VI TRENGER PLASS TIL SKOLEGÅRD

Mandag den 27. November tar utvalget for miljø og utvikling (UMU) opp om villa ro og nabobygget skal rives. Elevene mener at dette handler om deres skolehverdag, trivsel og skolemiljøet for elevene.

De aller fleste elevene mener at man bør rive Villa ro og nabobygget. Det ødelegger så vi ikke får fotballbane og basketballbane. Vi har snakket med 8c på vestsiden om hva de mener. De mener at vi rett og slett skal rive byggene. Det blir bedre aktivitet i friminuttet, og det er lettere å bli kjent med nye mennesker når man spiller ballspill. Det blir mere aktivitet og gøyere i friminuttene. Det er viktigere med trivselen vår enn gamle bygninger.

«De voksene sier at vi er for mye på telefonen, men hva skal vi ellers gjøre hvis vi ikke får en stor skolegård?

Tobias Lunn fra 8c mener at byggene skal rives. Han sier at det bare er teit at tomme hus skal stå der og vi mister en del av skolegården. De voksene mener vi er for mye på telefonen, men hva skal vi ellers gjøre hvis vi ikke får en stor skolegård?

8c er enige om at skolegården er viktigere enn de gamle bygningene.

«Villa ro får sitt eget område på skolen uansett.

Johanne Høiberg i 8c er nestleder i elevrådet og snakker på vegne av alle elevene på Vestsiden ungdomsskole. Hun forteller at vi ikke får så stort uteområde. Villa ro får sitt eget området på skolen uansett, så skolen kommer ikke til å bruke bygningene.

Her ser du de to bygningene det er snakk om.

Rektor mener at bygningene skal rives. Han forteller at den nye skolen kommer til å se helt annerledes ut og at inngangen kommer til å bli nærme Villa ro, derfor blir det mye mindre plass hvis de skal fortsette å stå. Det var egentlig forslag om at vi skulle bygge den nye vestsiden ved Haspa, men det syntes lærerne ikke var en så god ide fordi det hadde blitt for nærme vandrerhjemmet. Derfor fikk vi bygge vestsiden på samme sted. De som bevarer husene mente at siden vi fikk det stedet vi ville måtte vi regne med å få mindre uteområde.

Til alle dere som skal være med å bestemme om Villa ro skal rives eller ikke, vi håper dere vil høre på hva elevene har å si.

Journalister: June Margrete Bratlie, Ovidia Dickson Lid, Arya Abdollahpour og Ada Elise Thurmann.