ER DEN MIDLERTIDIGE SKOLEN BRA NOK?

 

Baard syns det var fint når Kari-Anne kom på besøk.

Grunnet bygging av ny Vestsiden ungdomsskole har nå alle elever og ansatte flyttet til en brakkeby ved Kongsberghallen. Alle involverte har gjort så godt de kan i denne prosessen, og kommunen sendte sin beste person med oppløftende ord.

«Det blir vondt før det blir bedre.»

Dette sitatet fikk vi av Kari-Anne Sand da hun var på besøk ved vår midlertidige skole. Hun kom hit for å sjekke forholdene, og for å se den utviklingen vi har hatt.

Jeg syns jo at det ser bra ut hvis man tar forholdene i betrakting. I utgangspunktet er det løst ganske bra, og det ser ut som det kan fungere i to år. Jeg er ikke bekymra i det hele tatt.

Med tanke på at mange elever har fått lenger skolevei har det vært mye diskusjon om hvorfor den midlertidige skolen ble lagt der den ble. Kari-Anne Sand er fullt klar over at en lenger skolevei for mange har blitt et problem, også med tanke på buss, men hun har full tiltro til at ledelsen løser dette på en bra måte. Kommunen har selvfølgelig gode argumenter på hvorfor den midlertidige skolen ble plassert ved Kongsberghallen. Planen for en ny ungdomsskole var allerede i gang da Kari-Anne startet i jobben som ordfører. Da virket det optimalt å kunne ha skolen på Raumyr, men ettersom det ble opptatt på grunn av det midlertidige flyktningmottaket ble ikke det en mulighet. Det var heller aldri noe stor sjanse for at man ville bygge ny skole mens elevene var på området. Dette hadde man erfart var en dårlig idé under utbyggingen av Tislegård, for noen år siden.

 

Kari-Anne besøkte flere klasser, og de fikk si hva de mente om brakkebyen.

Utfordringene kan dessverre komme på løpende bånd når man skal flytte en hel skole. Kari-Anne mener selv at hun ikke kjenner til noen spesielle komplikasjoner som oppsto under flyttingen, men regner med at både ansatte og ledelsen har lagt merke til vanskeligheter underveis.

Det hadde vært rart hvis det ikke hadde vært det, sier Kari-Anne med et smil mot munnen.

Både ordfører og rektor, Baard Olsen, er stort sett veldig fornøyd med brakkebyen, men mener uteplassen har forbedringspotensialet. Bussene er også et stort problem, mener Baard. Han er også litt misfornøyd med ventilasjonen i noen av klasserommene. Det viktigste er at elever og ansatte har en god arbeidsplass. Alt i alt virker de fleste fornøyde, og gleder seg til en ny skole som må oppfylle mange forventinger. Her er et siste sitat fra Kari-Anne om den midlertidige skolen:

«Flott sted å være og flott sted å lære.»

 

Skrevet av Hanna Linnea, Emma og Maren //10D