Min drøm er å leve av musikken

Fred-Leo (15) følger drømmen, men vet det er lang vei fram for å bli rap-stjerne.

16. desember 2017 ga tiendeklasseelev Fred-Leo Mbwalawa Hansen ut sitt debutalbum på Soundcloud. Alt i alt har sangene blitt spilt hele 2000 ganger. Albumet inneholder 16 sanger og heter «Do rånere need to leave Rjukan?». Under aliaset «Dj Hansen» gir Fred-Leo ut sanger på Soundcloud. Foreløpig er det kun som amatør men han håper en dag å kunne tjene penge på musikken. Noen av sangene er egenkomponerte via Garage band og resten av dem er coverlåter. Vi i skoleavisen har fått muligheten til å få et eksklusivt intervju med den ambisiøse musikeren i anledning til hans nyeste låter som kommer ut 8. februar. Sangene inneholder et aggressivt språk og derfor anbefales det ikke å høre på de om du blir lett provosert.

– Jeg lagde en mixtape fordi, jeg liker å lage musikk og den er veldig god, forteller Fred-Leo. Ifølge Fred så inspireres han av alt og derfor er det enkelt for han å kunne komponere sanger og komme på sangtekst.

Sangtekstene hans inneholder for det meste dissing (respektløs kritikk, red. anm.) av rånere og deres møter på Rjukan. William Sten-Halvorsen (15) klassekamerat av Fred, forteller at det er stor bilinteresse på Rjukan og at det er derfor de møtes. Ettersom at han snakker stygt om rånere, opplever han en del motgang. Denne motgangen er noe Hansen må leve med, fordi rånerne blir lei. Fred-Leo har viet seg til å spre meldingen om at rånere generelt må vekk, og dette er en av hans meldinger bak albumet. Fred-Leo forteller også at hans største musikalske forbilde er klassekameraten og bestevennen, Nicolas Castro Nunez.

Fred-Leo forteller at det han liker med musikk er lydene, men også fordi det er veldig gøy. Han syns det beste er å rappe fordi da kan man finne på mer unik tekst enn det man ville om man hadde sunget. Siden DJ Hansen liker musikk meget godt, kan han også se for seg en fremtid innenfor musikk. Han har selv sagt at han ønsker å bli rapper når han blir ferdig med skolen. Han ser fram til å tjene mye som en «mainstream» musiker.
Hva kan vi forvente fra deg i fremtiden?

– Jeg skal begynne å lage flere sanger selv, forteller Hansen. -Men jeg vil fortsatt lage coverlåter bare ikke i like stor grad. Fred-Leo er meget motivert til å lage flere sanger selv og håper at de vil bli godt mottatt av fansen.

DJ Hansen forteller videre at han ønsker å presentere oss med ulike sjangre musikk. Selv om hans største fokus vil være trap, rap, hip-hop og undergrunns rap. Nå til torsdagen blir det gitt ut nye sanger av Fred på Soundcloud.

Om du hører på noen av sjangrene ovenfor burde du høre på musikken hans, hilsen DJ Hansen.

Journalist: Henning, 10a