VALENTINSDAGEN

Nå er det snart klart for Alle hjerters dag, eller mer kjent som Valentines. Denne dagen markeres 14. februar hvert år, og er en feiring av kjærlighet og romantikk. Skikken går helt tilbake til 1500-tallet da man trodde det var denne dagen fuglene begynte å parre seg. Et annet mulig opphav er at det tidligere var en festdag for to martyrer ved navn Valentinus. Det sies også at hertugen av Orleans sendte det første valentinskortet til sin kone. Moren hans skal ha hett Valentina.

Tradisjonen er mest utbredt i Amerika, så her hjemme i Norge er det ikke like normalt å feire det. Butikkene begynte ikke med Valentins-salg før i 1993. I 2010 ignorerte cirka 70% nordmenn i parforhold Valentinsdagen. Det gikk ut på at de ikke hadde noen spesielle planer. 70% mellom 18 og 70 år mente også at denne dagen ikke var spesielt viktig. I motsetning bruker USA 18 billioner dollar på godteri, konfekt, kort, blomster og smykker. Det skal sies at kort ikke bare blir gitt bort til kjæresten, men også til familie, venner og skolebarn for å vise vennskap og verdsettelse.

De unge har blitt påvirket utenfra og har tatt tradisjonen til Norge. De som har tatt i bruk tradisjonen tar den med seg videre i livet, og så tar den nye generasjonen med seg den videre osv. Ofte tar de fleste med seg kjæresten sin på kino, andre kulturopplevelser eller restauranter. Folk som ikke vil ut på den dagen, kjøper ofte blomster, sjokolade og bamser.

Siden ikke alle har noen å være sammen med på denne dagen har vi laget 5 tips til deg som er singel.

1. Omring deg med venner og familie, og ha det koselig.
2. Lag god mat og kos deg med denne.
3. Ikke tenk for mye på at det er Valentinsdag. Det er tross alt bare onsdag.
4. Gjør noe fornuftig. Bli ferdig med alle leksene dine.
5. Vær litt mer klisje: se en film og spis is.

Skrevet av Hanna Linnea, Tanja og Maren