LESERBREV: LEKSER STRESSER NORSK UNGDOM

Ungdommer trenger mer fritid og mindre stress. På grunn av dette mener jeg at ikke er bra for den fysiske og psykiske helsa.

Grunnen til at jeg mener det er, fordi barn og ungdom er opptil 6 timer på skolen og når man da får lekser som man sitter med i mange timer, så jobber man med «skole» en hel arbeidsdag. Lekser gjør meg og flere stresset, f.eks. Når man har en prøve så kommer leksene i veien for å øve på prøven. Lekser kommer i veien for trening og å være med venner.

 

Jeg er imot lekser, for det tar fritiden til den norske ungdommen. I en artikkel i Aftenposten står det at 50% av foreldrene i Norge er imot lekser. En av grunnene til at 50% av foreldrene imot lekser er at dem ikke har tid, eller at dem ikke forstår hva leksene går ut på. Det er mange foreldre som har en god utdanning og som kan hjelpe med leksene, men det også ganske mange foreldre som ikke har en god utdanning. Nå som det er flyktningkrise er det mange foreldre som ikke forstår norsk og kan derfor ikke hjelpe med leksene til barna sine.
Jeg mener at rektor og kommunen burde gjøre noe med dette.

Av Sina Mari Smørgrav i 8D