Glamroom

Da vi kom til Vestsiden Ungdomskole, fredag 10. januar var det  lang kø for å komme inn, og inne var det kamp om kjolene. I køen møtte vi Nora og Urdur fra tislegård.

Nora: «Jeg ville være her, fordi jeg ikke har kjøpt ballkjole enda, så da tenkte jeg at det var en fin mulighet til å kjøpe det, og at det ikke ville koste så mye, og det er i tillegg bra for miljøet».

Urdur: «Jeg tenkte at hvis man fant noe fint, så var det jo bare billigere».

Vi snakket også med elever fra både Skrim og Vestsiden tre av disse var Hava, Mia og Elham. De legger til at de fikk møtte mange av vennene sine og syntes at det var fine kjoler. 

Mia «Jeg ville komme hit for å møtte venner». «Jeg syntes vi burde ha dette arrangementet til neste år siden man finner jo mange fine kjoler.» sier Hava.

Elham: «Jeg synes arrangementet er veldig bra, og valgte å komme hit fordi mange av vennene mine skulle hit.»

Vi intervjuet også disse.

Diala: «Jeg ville se på fine kjoler, og se på folk vi kjenner går modell med kjoler. Og sånn underholdning».

Maja: «Jeg synes det var fine kjoler, ikke sånn veldig dyre og til en helt grei pris. Det er veldig fint å bruke kjoler om igjen, miljøvennlig».

Mia: «Jeg ville komme hit for å møte venner».

June: «Jeg valgte å komme fordi at det vi syntes dette er et veldig bra arrangement for å få kjøpt billige og brukte kjoler til ballet».

De som jobbet frivillig hadde også noe å si når vi intervjuet dem.

Erlend: «Jeg jobber her fordi det er bra for miljøet og sånne ting». 

Christine: «Jobber her for å hjelpe miljøet, mange sparer mye penger på å kjøpe det her, isteden for  å dra til en dyr butikk. Det er veldig bra at de har fått det til i år».

Ovidia: «Jeg valgte å jobbe frivillig her er fordi jeg synes det er et veldig bra og viktig arrangement, og i tillegg er det bra for både kloden, lommeboka og det er veldig fine kjoler her.

Johanne: «Jeg ville gå fordi det er et veldig bra tiltak for miljøet, også er det jo ganske stas å gå på catwalk og å bli kledd opp i fine klær». Aleksander legger til at han hadde lyst til å gå modell fordi det er et veldig bra tilbud, hvor det blir mulig å bruke ting på nytt igjen, isteden for å kjøpe mye dyrere ting.

Vi kan konkludere med at de fleste syns dette var et bra arrangement, både for miljøet og for lommeboka. Det samlet seg elever fra hele Kongsberg og «alle» er enige om at dette bør gjentas til neste år. 

Skrevet av Ivar 9D, Ina Christine 9A og Hedvig 9C.