-Brenn de!

Dette sa Marita Helleberg og Sunniva Skrede til skoleavisa,

når elever fra medier og kommunikasjon gikk rundt å intervjuet elever om lekser.

Vi har gått rundt på 8, 9 og 10. Trinn å spurt de hva de synes og tenker om lekser. Ganske mange hadde like svar mens noen derimot hadde noen litt sterkere meninger enn de andre, det hadde Marita og Sunniva fra 9. trinn.

3 elever på 8.trinn mente at lekser er bra og at man lærer bedre og at det er passe med lekser verken for mye eller for lite. De hadde ganske like meninger om hva de syntes om lekser. Men det var en som skilte seg ut og sa at hun ville ha så mye lekser som hun har nå. De sa de brukte sånn ca 1 time på lekser i uka. Men de syntes fortsatt at man kunne fått mindre lekser, eller ikke hatt lekser i det hele tatt.

Når vi spurte Emma Hagen og Yonas Sulimani fra 10.klasse om lekser så fortalte de at det tar alt for mye fritid og at de bruker ca. 5 timer i uka. De vil helst ikke ha lekser, så de foretrekker lenger skoledag. Når vi spurte om hvilket trinn som har det mest slitsomt så syntes de begge at det er lettest i 8 klasse og vanskeligst i 10 klasse. I 10 klasse så har man eksamen, mange avgangsfag, og veldig mye lekser, innleveringer og prøver. Og de sa at det er veldig slitsomt når de har så mye å gjøre.

På 9 trinn hadde de sterke meninger. 

«lekser er kjedelig og det ødelegger fritid og søvn. Vi begge bruker ca 2 timer lekser hver dag og det er for mye.» Fortalte Marita og Sunniva til medie og kommunikasjon. Vi spurte de også om hva man burde gjøre annerledes med lekser. De sa «Brenn de! Vi vil ikke ha mere lekser, vi trenger nøyere gjennomgang i timene istedenfor»

Det var ganske mange varierte svar som vi fikk fra de forskjellige elevene.

Veldig mange synes at det er for mye eller helt passe med lekser. Noen derimot hadde noen litt sterkere meninger enn de andre elvene. Men de aller fleste ville det samme, å ha leksefri skole. Så vi kan konkludere med at de fleste vil ha mindre lekser/ leksefri skole, hvis vi eventuelt får litt lengre skoledag.

Emilie, Maiken, Malin, Oda (9c)