Drap og skader i Kongsberg

Av: Maryam, 9. trinn

Begynnelsen av hendelsen

Hendelsen i Kongsberg onsdag 13. oktober fikk folk over hele byen til å bli både bekymret og redd. Politiet ba alle innbyggerne om å holde seg inne, siden det hadde skjedd en alvorlig hendelse i byen. En mann hadde skutt folk med pil og bue og til og med brukt kniv. Mannen het Espen Andersen Bråthen.

Hva som hendte

Politiet pågrep Espen 34 min etter han skøyt sitt første skudd. Dette hendte ved Vestsiden i Kongsberg. Det kom flere helikoptere, biler og ambulanser til byen. Men dessverre så omkom 5 personer og 3 ble skadd. 4 damer og 1 mann omkom, og de var alle mellom 50-70 år. En av dem som ble skadd var en politimann ute av jobben.

Espen Andersen Bråthen

Espen var en dansk 37 år gammel man og det sies at han er muslim. Han har hatt en ganske rar fortid, og folk han kjente mente at han var mental syk. Naboene hans hadde fått trusler fra han ganske ofte før hendelsen, og han hadde lagd en YouTube-video i 2017 om at han er «Allah’s budbringer» (Islams Gud).

Sosiale medier

Mange på sosiale medier er veldig sinte over forskjellige ting. Mange er sure over at nyhetsartikler og nyhetsprogrammer nevnte religion i det som skjedde når det har ingenting med det å gjøre. Og mange nyhetartikler hadde sagt upresise fakta som «10 personer ble skadd» og det fikk mange folk til å spre falsk informasjon som mange ble sure over. Noen er også sinte og mener at «politiet pågrep Espen alt for sent.

Etter det som hendte

Alle innbyggerne i Kongsberg var i sjokk og sorg. Dagen etter hendelsen så hadde noen tent lys som en «lysmarkering» like ved Kongsberg senter, Stortorvet. Så hadde flere kommet og vært med å tenne for å sørge de som hadde omkommet. Flere har også tent lys utenfor husene eller leilighetene til de omkommende.