TIPS TIL ANNERLEDES JULEGAVER

Vi i Norge bruker utrolig mye penger på julegaver, men trenger vi virkelig alle disse tingene vi får? Det finnes mange alternative julegaver du kan gi som vil gjøre noen glade. Her har vi noen tips til deg.

1. Gi en opplevelse.
Teater, konsert, kino, osv…, men det trenger ikke å koste noe det kan være hyttetur, tur i skogen, en spa dag hjemme, hjelpe til med hus arbeidet uten å få betalt, bare å bruke fantasien!!

2. Gi en gave til noen som trenger det et annet sted i verden.
Røde Kors, Kirkens Nødhjelp, UNICEF, Redd Barna og de fleste frivillige organisasjoner har pakker eller gaver som kan hjelpe noen som trenger det. De har mange fine gaver som rent vann, en geit, mat for en familie, varme klær og tepper, osv. Røde Kors og Kirkens Bymisjon gir også gaver til barn og voksne i Norge hvis det er de du vil hjelpe.

Bilde: Kirkens Nødhjelp

3. Gi bort noe du har laget selv.
Du kan bake, tegne, snekre, strikke, hva enn du liker å gjøre!

4. Gi bort noe som du ikke bruker.
Gi et klesplagg som du har vokst fra og som fortsatt er fin og brukenes. Du kan gi en bok du har lest. Finn noe som er i fin stand, men ikke brukes ,pakk det inn fint og gi det som gave. Det er ikke sikkert personen merker det engang og skjønner personen det, så gjør det ingenting!

Lykke til !!!

Tekst: Ylva Bøe i 8b