ÅRETS SPILL: Fortnite

Det er 2018, og Fortnite har tatt over hele verden med storm (bokstavelig talt). Men hvorfor har det blitt sånn? Vi i redaksjonen skal finne det ut.

Med mindre dere bor under en stein, har dere sikkert hørt om Fortnite. Det eksploderte i 2017, og har blitt lastet ned av hundrevise av mennesker. Det har overtatt tidligere PvP spill som PUBG og H1Z1. Det finnes to spillermodus, PVE(Player vs enviroment) og Battle Royale(PVP).

PvP

I PvP er det deg mot de andre 99 spillerne. Oppdraget er å overleve lengst som mulig og bli den eneste igjen. Du kan plukker opp våpen, skjold og andre ting. Disse kan du bruker til å eliminerer andre. Det som også er interessant med Fortnite er at du kan bygge vegger, trapper. Materiale som brukes til å bygge får du fra å farmer tre, stein og stål. Etter sånn at spillet foregår, blir kartet mindre og mindre med en zone som kalles stormen. Det tar HPen fra deg hvis du er i den, og øker hver gang kartet blir mindre. Selv om spillet virker repetitiv, er det forskjelliger måter å spille hver runde på. Det er overraskende mye taktikk og tenking hver runde, fordi du vet aldri hva som kommer til å se.

Det her er den nyeste og mest populære versjonen av Fortnite, og ble gitt ut i juli 2017.

PvE

PVE moden er det Fortnite var i starten og det var det Fortnite gikk ut på. Utviklingen av denne gamemoden starta fra 2011 helt opp til nå. PVE moden handler om at man skal gjøre oppdrag og redde sivile, man kan også spille en annen modus der hvor man skal beskytte et punkt som man lager forsvars vegger rundt det punktet fra Zombier. Det er monstre og zombier som prøver å stoppe deg. Man skal lage sin egen homebase og beskytte den fra zombiene. Basen kan man gjøre større selv ved og bygge på den, om man vil det. På fortnite så koster PVE moden penger, men de har tenkt til å gjøre det gratis. Man kan tjene vbucks som er pengene i fortnite, ved å gjøre spesifikke oppdrag. Kistene på fortnite er lamaer som man kan åpne og få godsaker ut av dem.

Det som er morsomt med spille er at man kan velge selv om hva man skal gjøre, og man gjør det man vil. Jeg synes PVE moden er en fantastisk konsept og et originalt spill. Det som er veldig bra med PVE er at man kan tjene vbucks på det som koster penger å kjøpe.

Konklusjon:

Vi synes spillet er kjempegøy og anbefaler deg på det meste til å laste ned spillet. Epic Games har gjort og gjør fortsatt en kjempe jobb med å pushe ut nye oppdateringer og informerer oss om hva som skjer.

Av Trung Nguyen og Arya Abdollahpour