U16 NM I BASKETBALL HER I KONGSBERG

U16 NM i basketball her i Kongsberg 

De fleste vet allerede at Kongsberg har et godt basketball lag. Kongsberg Miners hedrer byens rike historie med gruvedrift, og herrelaget deres har nylig vunnet gull i sluttspillet. Samt har U19 laget deres nettopp vunnet sølv i Norges mesterskapet. Denne gangen var det U16 lagene sin tur til å gjøre et forsøk på medalje. NM var i Kongsberg mellom 27. april til 29. april. Det var til sammen 22 lag, hvorav 12 var guttelag og 10 var jentelag. Inngangen var gratis og det ble satt opp kiosk for de som ble sultne. 

Godt forsøk

Både jentelaget og guttelaget kvalifiserte seg, men ingen av dem klarte å få medalje. Guttene møtte Ulriken som er et tøft lag fra Bergen i sin første kamp, og jentene møtte Hop. De tapte dessverre kampene, men guttene hentet det inn igjen i andre kampen i helgen og kom seg til en kvartfinale. Der spilte de en tøff kamp mot Sandvika, men klarte dessverre ikke å overvinne motstanden. Guttelaget havnet på en femte plass eller slit mot Stavanger og Tromsø, men de klarte å ro det inn. Tidligere har alle lag deltatt i NM-kvalifisering i Bærum og Bergen fra 17. til 19. desember. Lag fra hele landet samlet seg bare for å utøve sporten de elsker. Men det er ikke bare ungene som elsker basket, klubbens mange sponsorer har vist seg generøse nok til å sponse arrangeringen av NM.

Gode arrangører kan man aldri klage på. Kongsberg Miners sin daglige leder, Øivind Lundestad, ordnet avtaler med hotellene i byen angående soveplasser for de besøkende lagene.

Vi spurte Simen Rotegård om helgens opptreden. Han fortalte at det var gøy og det han likte mest var å spille mot lag fra resten av landet for å finne ut hvor han ligger. -Dessverre var vi uheldige og spilte mot Ulriken og spilte mot Sandvika i kvartfinalen, forteller Simen. -Vi havnet derfor på en femteplass, og jeg er litt skuffet. Videre forteller han at om de hadde spilt mer som et lag, spilt ballen mer og kommet tilbake som et lag da de lå under, hadde de hatt en bedre sjanse til å slåss om medaljen.

Tekst: Henning

Foto: William