NÅR DANSEN ER VIKTIGERE ENN ALT

Sterke følelser etter medaljeutdelingen. Artikkelforfatter nummer tre fra høyre.

Vi gir et innblikk i dansemiljøet i Kongsberg. 

Sommeren 2017 var en gjeng danseglade jenter i Praha å konkurrerte i Europamesterskap. Jentene jobba på spreng fra høsten til sommeren, og gjorde en bra jobb på EM og dro hjem med sølvet rund halsen.

I Kongsberg er det et aktivt og stort dansemiljø. Hva er grunnen til det? Hva syns danserne om miljøet?

Variert tilbud

Det meste av dansemiljøet i Kongsberg er via Studio 3, der det er kurs for pom, hip hop, moderne, jazz, break, ballett osv. Og der blir elevene delt inn i grupper etter ferdighetsnivå. Studio 3 samarbeider med KIF, om å ha konkurranse lag for junior (8.-10.klasse) og senior (over 16 år). De aller flinkeste som er med i konkurransedans innenfor sin type dans, kommer på laget som heter elite, altså 1. laget deres. Både junior og senior har elitelag, lagene under (2.,3. lagene osv.) får tildelt et annet navn som ikke preger så mye på ferdighetsgraden. 

Men en av grunnene til at dansemiljøet i Kongsberg er såpass stort og bra, kan være deres mange tilbud til barn og voksne i alle aldre. Man trenger ikke og være med konkurranse dans, det er også mange tilbud for de som bare ønsker å danse for å lære og ha det gøy. Så danseglede er en stor faktor for det store miljøet.

Sølvjentene. Foto: Privat

Årets høydepunkt 

Hvert år arrangeres det NM i cheerdance på Oslo Convention Center på Brunstad. Da drar lagene deres med trener, lagleder som fungerer som en mentor og tar av seg diverse ting. Lagene har også kapteiner som har litt ekstra mer jobb enn de andre, som hjelper trenere til å fylle inn de periodene der det ikke er konkurransesesong, ved å trene med laget og er med på holde samhold og formen i gruppa på topp. Lagene gjør mye for samholdet i gruppa, de arrangerer kvelder for å være sosiale å bli kjent for hverandre. Noe av nøkkelen til de flinke dansegruppene er godt samarbeid i gruppa der alle kommer overens. 

Studio 3 har sine studioer i Kongsberghallen, der lag og dansegrupper samles for trening opptil flere ganger i uka. De jobber ivrig mot en danseforestilling på Krona i desember der alle fra studio 3 opptrer og viser det de kan, å alle gruppene lager en koreografi som passer sammen med temaet til forestillinga. De kler seg også opp i kostymer og planlegger disse i mange uker i forveien.

Alle konkurranse lagene gleder seg vilt til norgesmesterskapet som arrangeres i mars, både til de sosiale som å bo i hytter sammen og vise seg fram foran et stort publikum. Det som gjør NM ekstra spennende er for de som havner på pallen som top 3 kommer videre til EM i starten av sommerferien, det er en stor opplevelse som de fleste ønsker å ta del i. 

Tekst: Sandra, 10D