10A I BOSNIA-HERCEGOVINA #4

10A har vært på tolernasereise til Bosnia-Hercegovina. Her fikk de se og forstå bedre det som skjedde under krigen på Balkan for litt over 20 år siden. Her kan du lese om vår opplevelse av turen.

Lørdag 29/09/18 var siste dagen i Bosnia. Det var en avslappende dag. Vi fikk mye fritid, men måtte uansett stå opp tidlig. Frokosten var ikkje mye å skryte av så de fleste kjøpte frokost på et bakeri rett ved hostellet. Vi rydda og pakka så sjekka vi ut av hotellet.

Klassen hadde en oppgave på å lage en video om turen. Det var utdelt fire forskjellige oppgaver til gruppene. Gruppen min fikk en oppgave som skulle handla om menneskemøter. Vi dro til et museum som heter Museum of Crimes Against Humanity and Genocide. Der fikk man se brutale bilder fra krigen, og fikk en bedre forståelse på hvordan det egentlig var. Jeg kjente en klump i halsen når vi var der.

Etter vi var på museumet gikk vi rundt i byen i noen timer. Vi handla litt og så gikk vi til gamlebyen for å se der.

Utover ettermiddagen samlet vi oss i et lokale, også så vi på videoene vi hadde laget. Det var premie til den gruppa som hadde best video. Temaene de andre gruppene hadde var, landskapet, spor frå krigen og 10A på tur. Det var 10A på tur som vant beste video, og det var velfortjent! Etter vi var ferdig med videoene gikk vi til en restaurant og spiste middag. Vi fikk et tradisjonelt bosnisk måltid.