En stjerne skinner i natt

Innbyggerne i Kongsberg måtte selv redde julelysninga i år. Nå skinner byen igjennom var så hardt ramma denne høsten. 

Bytting av julelys

I 2012 ble alle julelysene byttet ut. Som vi alle vet når de står ute i allslags vær og vind blir de slitt. Mye av lysutstyret var i så dårlig stand at de var på tide at de ble byttet ut. Næringslivet bidrar alltid med penger for å skape fine julelys i gatene. 

Spleis

I år startet en privatperson en spleis, og foreløpig har det kommet inn 35.000kr. Ved hjelp av befolkningen, blir det helt nye julelys i alle trærne som det har vært lys i før. I tillegg skal vi få opp flotte girlandere i hele byen, sier prosjektleder for byutvikling i Kongsberg næringsforum. Bjørn Ole Løiten ser på julelysene som de har vært med å spleise på. 

-Jeg pleier å gi penger hvert år til frivillighet og da vi så reportasjen om pengeinnsamlingen i avisa, var valget veldig enkelt, sier Løiten.   

Ekstra lys

Byen har hatt en ekstra tøff høst. Den 13. oktober ble fem personer drept, og et lite området vest i byen som ble hardt rammet. I år samlet næringslivet inn ekstra penger til denne delen av byen. 

-De har kjøpt stjerner som skal monteres i gatene rundt Nytorget, og det er kjærkomment i den situasjonen vi har vært i. Nå får vi litt lys og varme på Vestsida, sier Irene Hagen, prosjektleder for byutvikling i Kongsberg Næringsforum.

Av Maria Lena Deildok